Gebouw X Windesheim Zwolle

GEBOUW X WINDESHEIM ZWOLLE

Toelichting

In 2010 is het markante Gebouw X op de campus van Hogeschool Windesheim Zwolle geopend en biedt onderdak aan de faculteiten Journalistiek en Economie. Het gebouw dankt zijn naam aan de 3300 driehoekige ramen die samen een X-patroon maken. Gebouw X is het eerste gebouw in Nederland met een glasvezelversterkte composiet gevel. Naast de onderwijsvoorzieningen biedt het gebouw ook plaats aan een parkeergarage en fietsenstalling. Het grote Atrium knipt het gebouw in tweeën, hierbij zijn de twee zijden die ontstaan een halve verdieping ten opzichte van elkaar verschoven, waardoor er een split level doorsnede ontstaat. Het innovatieve bouwwerk werd in 2011 gekroond tot winnaar van de ‘BNA Gebouw Van Het Jaar’ prijs.

Diensten BAZ     :        Bouwkostenadvies

Ook inspirerend!
Vergelijkbare projecten
Graafschapcollege Doetinchem
ROC Friese Poort te Drachten
Revision de testogen – entrenamientos de culturismo natural para ganancias naturales rapidas dosificaciones Methenolone Enanthate o de culturistas femeninos – entrenamiento de chicas musculosas desnudas – gimnasia desnuda / hotmovscom – culturismo de mujeres desnudas.
23andMe hat den Zugang zu Ihrer DNA-Bibliothek an Big Pharma verkauft, aber Sie k?nnen sich abmelden unipharma erganzungen Merck stellt als erster US-Pharmariese die Bem?hungen um Covid-Impfstoffe ein